Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportska izvedba i uspješnost

Testiranje tjelesne spremnosti sportaša

Želite li u manje od dva sata saznati koliko ste tjelesno spremni u odnosu na zahtjeve sporta i pozicije u igri te što vas limitira da budete uspješniji u odabranom sportu? Želite li objektivno utvrditi učinke Vašega dosadašnjeg rada i dobiti smjernice za daljnji rad? Motus Melior Lab je pravo mjesto za to.

Testiranje tjelesne spremnosti sportaša u centru Motus Melior obuhvaća pet temeljnih cjelina:

Mjerenje sastava tijela, pokretljivosti i fleksibilnosti

Antropometrijsko određivanje sastava tijela, određivanje sastava tijela temeljem multifrekvencijske bioelektrične impendancije, goniometrijsko mjerenje opsega pokreta u glavnim zglobovima te fleksibilnosti odgovarajućih mišićnih grupa.

Procjenu međumišićne koordinacije i ravnoteže

Izvedba funkcionalnih motoričkih zadataka poput iskoraka, skoka, doskoka i trčanja, “Y” test dinamične ravnoteže.

Testiranje jakosti i mišićne izdržljivosti

Izometričko i izokinetičko izolirano testiranje jakosti i izdržljivosti kritičnih grupa mišića te višezglobno mjerenje jakosti nogu i gornjih ekstremiteta.

Testiranje eksplozivne i elastične snage

Objenožna i jednonožna eksplozivna i elastična snaga nogu vertikalnoga i horizontalnoga karaktera s analizom profila sile-brzine za donje ekstremitete.

Testiranje brzine i agilnosti

Brzina sprinta na 20 m, maksimalna brzina sprinta, tehnika ubrzanja, brzina promjene smjera kretanja, agilnost (kognitivna komponenta).

Testiranje izdržljivosti

Spiroergometrija (laboratorijsko mjerenje aerobne snage, anaerobnoga kapaciteta i metaboličkih zona opterećenja) i terensko testiranje specifične izdržljivosti (Yo-Yo test ili 30-15 Intermitentni Fitness Test).

Konačan izvještaj o testiranoj tjelesnoj spremnosti sportaša sadrži numeričke rezultate i njihovu interpretaciju za svaku od pet cjelina te zaključno mišljenje s praktičnim preporukama za daljnji sportske izvedbe i uspješnosti sportaša.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr