Motus Melior
Izbornik

Usluge

Sportske i traumatske ozljede

Kontuzije mišića

Ozlijedili ste se tijekom bavljenja sportom, rekreacijom ili u svakodnevnom životu? Naš stručni tim osteopata, fizioterapeuta i kineziterapeuta, u suradnji s vodećim hrvatskim liječnicima, ima višegodišnje iskustvo i visoku uspješnost u konzervativnom i poslijeoperativnom liječenju sportskih i traumatskih ozljeda.

Saznaj više

Posebna kategorija mišićnih ozljeda jesu kontuzije koje nastaju izravnim udarcem u mišić. U sportu je najčešće riječ o kontuziji kvadricepsa uslijed udarca koji je zadao protivnički igrač koljenom. Te su ozljede najčešće praćene naglašenim edemom na mjestu udarca i hematomom. Temeljem anamneze, kliničkoga pregleda i slikovne dijagnostike (ultrazvuk ili magnetska rezonancija) postavlja se jasna dijagnoza i utvrđuje težina kontuzije koja može biti blaga, umjerena i velika. Kod velikih kontuzija kvadricepsa vrlo je važno nadzirati stanje pacijenta prvih 48 sati kako uslijed obilnog intramuskularnog krvarenja ne bi došlo do komplikacije poznate pod nazivom kompartment sindrom. Nerijetko je kod težih kontuzija kvadricepsa potrebno da liječnik specijalist aspirira hematoma.

Uz standardnu proceduru fizikalne terapije u akutnoj fazi, tijekom prva 24 sata poželjno je držati koljeno u flektiranom položaju kako bi se smanjilo formiranje hematoma. Preostali dio rehabilitacije kontuzijskih ozljeda ne razlikuje se bitno od drugih mišićnih ozljeda, ali blaže i umjerene kontuzije imaju značajno brži oporavak i povratak sportu od ruptura mišića.

Kako Vam naš stručni tim može pomoći?

  • U suradnji s iskusnim radiologom, postavit ćemo jasnu dijagnozu i procijeniti realno vrijeme povratka sportskom treningu.
  • Izradit ćemo individualni plan rehabilitacije te ga provesti tako da Vam povratimo incijalnu tjelesnu spremnost i maksimalno smanjimo rizik za ponovno ozljeđivanje.
  • Primjenom ultrazvučne dijagnostike i funkcionalnih kriterija pratit ćemo tijek Vaše rehabilitacije i određivati optimalno vrijeme prijelaza u novu fazu rehabilitacije sve do povratka punom treningu i natjecanju.

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr