Motus Melior
Izbornik

MM AKADEMIJA

WEBINAR-Kako učinkovito smanjiti rizik nastanka ozljeda koljena i gležnja u sportu: znanost i praksa

Trajanje:8 sati
Datumi održavanjaNOVI DATUM USKORO do NOVI DATUM USKORO
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

Opis
seminara

Usvojite znanja, vještine, strategije i alate koje vam trebaju da pouzdano i uspješno prevenirate ozljede koljena i gležnja u sportu!

Uganuća gležnja predstavljaju najčešće ozljede u sportu i rekreaciji sa visokom stopom recidiva te su stoga česti razlog izbivanja sportaša s terena. Ponavljana uganuća gležnja mogu dovesti do kronične nestabilnost gležnja, ali i naglašenog oštećenja zglobne hrskavice, što za posljedicu može imati prekid sportske karijere i funkcionalna ograničenja u svakodnevnom životu. Ozljede ligamenata koljena, iako rjeđe prisutne u sportu od uganuća gležnja, često rezultiraju dugotrajnim izbivanjem sportaša s terena s visokim rizikom da povratak sportu nikada ne bude na razinu prije ozljede. Također, vrlo je naglašen rizik oštećenja zglobne hrskavice, što za posljedicu može imati rani nastanak artroze koljenog zgloba. Stoga je prevencija ozljeda zglobova gležnja i koljena od iznimnog značaja u amaterskom i profesionalnom sportu.

Da li je vaš posao vezan uz direktan rad sa sportašima u sportovima koji uključuju ubrzanja, usporavanja, promjene smjera kretanja, odraze i doskoke? Želite li ovladati znanjima, vještinama, strategijama i alatima koji će vam omogućiti pouzdano i uspješno smanjenje rizika nastanka ozljeda koljena i gležnja u sportu? Želite li podići razinu postojećeg znanja iz tog područja na višu razinu?

Ako je vaš odgovor na jedno od ovih pitanja DA, tada je ovaj webinar pravi izbor za vas. Konkretno, ovaj 1-dnevni webinar namijenjen je sportskim i kondicijskim trenerima koji rade u sportskim klubovima i individualno sa sportašima. Također, webinar je namijenjen kineziterapeutima i fizioterapeutima koji se bave rehabilitacijom akutnih ozljeda koljena i gležnja koja uključuje i post-rehabilitacijske mjere za smanjenje rizika ponavljanja ozljede.

Unutar webinara, polaznici će imati prilike vidjeti praktičnu demonstraciju utvrđivanja rizičnih čimbenika nastanka ozljeda koljena i gležnja te brojne vježbd koje se mogu učinkovito koristiti u prevenciji ozljeda koljena i gležnja. Nakon uspješne registracije, polaznici će primiti bilješke webinara putem e-pošte, a po završetku webinara istim će putem primiti certifikat o prisustvovanju.

Webinar će se održavati preko ZOOM aplikacije koju je potrebno prethodno instalirati. Aplikacija je besplatna. Nakon prijave i uplate kotizacije, a 24 sata prije održavanja webinara, na e-mail ćete dobiti pozivnicu s linkom za sudjelovanje preko koje se možete priključiti na predavanje.

Webinar traje 8 školskih sati, a sastoji od šest sljedećih modula:

 1. Pristupi prevenciji sportskih ozljeda
 2. Među-regijska anatomska i funkcionalna zavisnost
 3. Prevencija ozljeda ligamenata koljena
 4. Prevencija ozljeda ligamenata gležnja

Organizacija modula 3 i 4 je identična i sastoji se od 5 cjelina:

 1. Anatomija
 2. Epidemiologija
 3. Mehanizmi nastanka ozljede
 4. Čimbenici rizika nastanka ozljede
 5. Utvrđivanje intrinzičnih čimbenika rizika nastanka ozljede
 6. Prevencija ozljeda
 7. Primjeri preventivnih vježbi

Raspored i sadržaj seminara

08.30-08.50 Povezivanje na webinar putem ZOOM aplikacije
09.00-10.30 Principi prevencije sportskih ozljeda; Anatomija i biomehanika mišićnih ozljeda; Hamstrings (pod-moduli 1, 2 i 3)
10.30-10.40 Pauza
10.40-12.15 Hamstrings (pod-moduli 4, 5 i 6)
12.15-13.00 Pauza za ručak
13.00-14.30 Kvadriceps (svi pod-moduli)
14.30-14.40 Pauza
14.40-16.10 Aduktori kuka (svi pod-moduli)
16.10-16.20 Pauza
16.20-18.00 List (svi pod-moduli)

Prijavite se

Mjesto održavanja

Sportski i rehabilitacijski centar
Hektorovićeva ulica 2
10000 Zagreb
Pogledaj na karti
Tel +385 (0)1 5802 031
Fax +385 (0)1 5802 059
Email info@motus-melior.hr
Web www.motus-melior.hr
IBANHR9223600001102088949

Način registracije i uplate kotizacije

Prijave za seminar i potvrdu uplate slati e-mailom na: info@motus-melior.hr Uplatu izvršiti na žiro račun HR9223600001102088949 (pod opis plaćanja staviti naziv seminara).

Ostale informacije

Seminar je praktičnog karaktera i polaznici su dužni ponijeti čistu sportsku odjeću i obuću. Minimalan broj polaznika za seminar je 6

Trajanje:8 sati
Datumi održavanjaNOVI DATUM USKORO do NOVI DATUM USKORO
Cijena:jedinstvena cijena-1.125 kn (PDV uključen)
Pošalji upit

prof.dr.sc., D.O.

GoranMarković

Biografije predavača:

Doktor Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje drži kolegije Osnovne kineziološke transformacije i Motorička kontrola. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao na polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Postdoktorsko usavršavanje je proveo na University of Delaware, SAD, pod vodstvom prof. dr. sc. Slobodana Jarića.

Saznaj više

Ostali seminari

Zadnje dvije godine vrlo uspješno surađujem s profesorom Markovićem na regeneraciji, kondiciji i oporavku od ozljeda i bolova.

Bruno Petković - GNK Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija

Rad s profesorom Goranom Markovićem bio je izuzetan – brz, kvalitetan i efikasan. Možemo biti ponosni što takvog stručnjaka imamo pored sebe.

Sandra Perković, bacačica diska, dvostruka osvajačica zlatne medalje na OI

Znanje i vještina profesora Markovića uvelike mi je pomogla tijekom karijere da se nakon ozljede ili bolnog stanja što prije i u što boljem tjelesnom stanju vratim na teren.

Arijan Ademi - GNK Dinamo i Makedonska nogometna reprezentacija

Motus Melior mi je višestruko pomogao u karijeri, kako u rehabilitaciji ozljeda iz kojih sam se vraćao još jači, tako i na kondicijskom planu te prehrani i regeneraciji.

Luka Šebetić, rukometaš (Tremblay en France)

Zahvaljujući Motus Melior timu, ozljeda leđa koja mi je ugrozila karijeru je iza mene, a istovremeno sam i unaprijedio funkcije kukova i trupa.

Damir Martin - veslač, dvostruki osvajač srebrne medalje na OI

Ozljede su, nažalost, sastavni dio profesionalnog sporta. Zato je važno uz sebe imati stručan tim poput ovoga profesora Markovića. Ugodna i lijepa atmosfera Motus Meliora, uz profesionalno i stručno osoblje, dobitna su kombinacija za brz oporavak.

Ivan Buljubašić - Olympiacos CFP i Hrvatska vaterpolska reprezentacija

S centrom Motus Melior i profesorom Markovićem surađujem 3 godine. Iznimno sam zadovoljan s dosadašnjom suradnjom jer su mi puno pomogli u oporavku od ozljeda i poboljšanju tjelesne spremnosti. Veselim se nastavku ove suradnje u budućnosti.

Filip Benković - Lester City F.C. i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Na preporuku menadžera, prije dvije godine sam započeo surađivati s profesorom Markovićem i centrom Motus Melior na području prevencije i liječenja ozljeda te kondicijske pripreme. Dosadašnjim dijelom suradnje sam iznimno zadovoljan. Svaka preporuka.

Matej Mitrović - Club Brugge KV i Hrvatska nogometna reprezentacija

Profesor Marković je osoba od mojeg osobnog povjerenja. Više od 6 godina traje suradnja s profesorom i Motus Melior timom, i svake godine dobiva nove dimenzije. To je u značajnoj mjeri doprinijelo mojem profesionalnom sportskom razvoju.

Filip Krovinović - West Bromwich Albion F.C.

S profesorom Markovićem i Motus Melior timom surađujem već 5 godina i uz njihovu pomoć sam danas tu gdje jesam.

Lovro Majer - GNK Dinamo i U21 Hrvatska nogometna reprezentacija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost tvrtke Motus Melior d.o.o.

Europska unija | Zajedno do fondova EU
Operativni program konkurentnosti i kohezija
Eusopski strukturni i investicijski fondovi
ESIF financijski instrumenti
www.nivas.hr